Ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden se va desfășura cu microfoanele închise3Foto© stirileprotv.ro

Ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden se va desfășura cu microfoanele închise

, 7 știri, 32 vizualizări

Ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden se va desfășura joi, 22 octombrie, cu microfoanele închise. Noua regulă impusă presupune ca microfoanele să fie oprite pe anumite segmente pentru a preveni situația din prima dezbatere când președintele și-a întrerupt constant contracandidatul dar și pe moderatorul dezbaterii.

Decizia impunerii regulii privind oprirea microfoanelor a fost luată de Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale, organizația non-partizană care se ocupă de organizarea acestor dezbateri. Comisia s-a reunit luni, 19 octombrie, pentru a discuta impunerea de noi reguli menite să ducă la evitarea haosului din prima dezbatere.

Potrivit CNN, decizia de a opri microfoanele pe perioada în care candidații nu au dreptul de a vorbi a fost luată cu unanimitate de voturi. „Această schimbare nu reprezintă o modificare a regulilor, ci mai degrabă o măsură pentru a promova respectarea regulilor pe care ambele campanii le-au acceptat”, au spus reprezentanții CNN.