Un adolescent de 15 ani din Harghita a înjunghiat un curier și a fugit. Tânărul a fost prins abia după două săptămâni4Foto© observator.tv

Un adolescent de 15 ani din Harghita a înjunghiat un curier și a fugit. Tânărul a fost prins abia după două săptămâni

, 6 știri, 22 vizualizări

Polițiștii din Harghită anunță că au prins un adolescent de 15 ani din Bălan, bănuit că a ademenit un curier într-o anumită zonă orașului, l-a înjunghiat în gât și a fugit cu un colet în care erau 4 telefoane.

Ancheta a început în 6 ianuarie, când la 112 a fost sesizat faptul că un curier a fost victima unei agresiuni, la periferia orașului Bălan. Polițiștii au stabilit că victima a fost ademenită în zona respectivă telefonic de un necunoscut care și-a declinat o identitate falsă. Persoana care a ademenit curierul a preluat un pachet, iar în timp ce curierul introducea datele privind predarea coletului, necunoscutul l-a înjunghiat cu un cuțit în gât și a fugit, fără să plătească aproape 3.000 de lei pe colet, care conținea 4 telefoane mobile.

Medicii de pe ambulanță au dus curierul la Spitalul Județean Miercurea Ciuc, unde a și fost operat.

„Primele ore, ce au cuprins cercetarea la fața locului și alte activități operative specifice, a căror derulare profesionistă și rapidă a fost esențială pentru alegerea direcției corecte în anchetă, au făcut posibilă inițierea unor măsuri polițienești de natură să contureze profilul posibilului autor.