Un cartier din Târgu Jiu ar putea intra în carantină3Foto© cancan.ro

Un cartier din Târgu Jiu ar putea intra în carantină

, 6 știri, 55 vizualizări

Localnicii dintr-un cartier din Târgu Jiu au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, astfel că acesta a devenit, automat, zonă roșie. Iar acum se pregătește intrarea în carantină a cartierului, așa cum s-a mai întâmpplat în alte orașe din România, de când a apărut pandemia de coronavirus.

Nu mai puțin de 10 oameni dintr-un cartier din Târgu Jiu au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar autoritățile se gândesc să instaureze carantina. Cei zece au simptome de coronavirus, dar refuză să fie internați. Aceștia invocă decizia Curții Constituționale, data de curând, care le permite să stea acasă, scrie antena1.ro.

Zeci de polițiști, jandarmi și pompieri din Gorj, în frunte cu prefectul județului, proaspăt demisionar, au dus muncă de lămurire din poartă în poartă pentru ca regulile de igienă și distanțare să fie respectate. Degeaba! „Distanța, masca. Cei care sunt bolnavi trebuie să ne anunțe. Au semne, temperatură, vă doare gâtul, anunțați la cabinetul medical. E în binele familiei și în binele tuturor. Trebuie să prevenim, ca să nu se răspândească acest virus. Păstrăm distanța și fără mască nu mai ieșiți. Nu beți apă unul după altul”, a fost efortul de a-i convinge pe localnici.