Un colegiu din Buzău trebuie să-i plătească daune de 3.000 de euro unui elev care a luat 2 la purtare pentru o postare pe Facebook5Foto© adevarul.ro

Un colegiu din Buzău trebuie să-i plătească daune de 3.000 de euro unui elev care a luat 2 la purtare pentru o postare pe Facebook

, 11 știri, 9 vizualizări

Colegiul Național „B.P. Hașdeu” din Buzău trebuie să îi plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce în 2018 acesta a primit media 2 la purtare pe un semestru, în urma unei postări pe Facebook. Elevul a luat apoi Bacalaureatul cu 9,05, iar părinții săi au dat în judecată școala. Decizia pronunțată de magistrații Curții de Apel Ploiești este definitivă.

În anul 2018, Andrei Voicu, elev în clasa a XI-a la acea vreme, a postat pe un grup de Facebook al liceului un videoclip în care apărea profesoara lui de desen și care era însoțit de mesajul: „Colegiul Bogdan Petriceicu Hasdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii și a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minți ale sistemului de învățământ, această struțo-cămilă a artei, care se zbate între vocația de a cânta și de a desena”.

Consiliul profesoral a decis ca băiatului să îi fie scăzută la purtare, însă părinții copilului au susținut nevinovăția acestuia și au deschis o acțiune în instanță. Ulterior, elevul a promovat examenul de bacalureat cu media 9.05.