Un copil în vârstă de 12 ani și altul de 13 ani, care s-ar fi înecat în râul Olt, sunt căutați de echipaje de pompieri și scafandri7Foto1Video© observatornews.ro

Un copil în vârstă de 12 ani și altul de 13 ani, care s-ar fi înecat în râul Olt, sunt căutați de echipaje de pompieri și scafandri

, 14 știri, 57 vizualizări

Un copil în vârstă de 12 ani și altul de 13 ani, care s-ar fi înecat în râul Olt, sunt căutați de echipaje de pompieri și scafandri. Misiunea este în desfășurare. Cu detalii purtătorul de cuvânt de la ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Alin Băsășteanu: La fața locului se află echipaje de la Garda Vișina, dar și Detașamentul Caracal, împreună cu echipa de scafandri a inspectoratului și cu un scafandru de la ISU Dolj. Misiunea se desfășoară în zona indicată de ceilalți cetățeni, care se aflau în zonă, în momentul în care cei doi copii nu au mai fost văzuți. Este o zonă destul de mare de căutare, apa are diverse adâncimi, iar acest lucru îngreunează misiunea scafandrilor, iar în unele zone vizibilitatea este foarte scăzută.

Acțiunile de căutare vor continua până la lăsarea întunericului, iar în funcție de rezultatul acestora vor fi preluate. Facem un apel la cetățeni să nu se aventureze la scăldat dacă nu știu să înoate foarte bine. Copiii sunt o categorie vulnerabilă și aceștia nu trebuie lăsați singuri, nici măcar în apropierea cursurilor de apă, în niciun caz în apă. Recomandarea noastră este să folosească echipamentele de protecție, cum sunt aripioarele, respectiv colacele de salvare.