Un general venezuelean face apel la armată să se revolte împotriva lui Maduro2Foto© bzi.ro

Un general venezuelean face apel la armată să se revolte împotriva lui Maduro

, 6 știri, 31 vizualizări

''A sosit timpul să ne revoltăm, să luptăm (...). Este timpul ca forțele armate naționale să conștientizeze'' situația, a declarat Ramon Rangel, care se prezintă drept general de divizie al armatei venezuelene a aerului, într-o înregistrare postată duminică pe YouTube.

O sursă apropiată armatei a explicat luni pentru AFP că ofițerul respectiv ''nu mai este activ de mai mulți ani'' și că administrează ''o întreprindere de stat venezueleană în Cuba''. Ramon Rangel, considerat până acum drept un militar apropiat puterii chaviste, a participat pe 27 noiembrie 1992 la o tentativă de lovitură de stat alături de Hugo Chavez împotriva președintelui din acea vreme, Carlos Andres Perez (1989-1993).

Declarația lui Rangel survine la câteva zile după eșuarea unei revolte militare pe 30 aprilie, la care a făcut apel Juan Guaido, șeful opoziției venezuelene, recunoscut drept președinte interimar de către peste cincizeci de țări. Guaido face apel constant la militari să se dezică de Maduro. Rangel, care nu face referire la Guaido în mesaj, este unul dintre militarii cu cel mai înalt rang care se pronunță împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro.