Un gigant din retail anunță că toți angajații vor câștiga cel puțin 2.500 lei net, venit mediu lunar2Foto© incont.stirileprotv.ro

Un gigant din retail anunță că toți angajații vor câștiga cel puțin 2.500 lei net, venit mediu lunar

, 8 știri, 45 vizualizări

Grupul german Lidl, care are 7.500 de salariați în România, va majora de la 1 martie 2020 veniturile angajaților locali. Astfel, niciun salariat al discounterului german în România nu va câștiga un venit mediu lunar brut mai mic de 4.000 de lei (aproape 2.500 de lei net). Suma include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paște și de Crăciun, precum și alte tipuri de sporuri.

„Pentru echipele din magazinele Lidl, acest lucru înseamnă o creștere a veniturilor peste media de creștere anuală în retailul de profil. Astfel, Lidl își consolidează și anul acesta poziția de lider în topul angajatorilor din acest sector”, spun oficialii companiei.

Odată cu majorarea venitului minim, compania extinde și pachetul de beneficii și compensații pentru toți angajații, precum o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de 5 ani în companie, precum și creșteri ale sporurilor speciale.