Un judecător federal a decis menținerea în detenție a miliardarului Jeffrey Epstein2Foto© agerpres.ro

Un judecător federal a decis menținerea în detenție a miliardarului Jeffrey Epstein

, 4 știri, 29 vizualizări

În cadrul audierii, judecătorul Richard Berman a estimat că procurorul a 'stabilit pericolul (pe care acuzatul îl prezintă) pentru ceilalți și pentru societate', precum și riscul de a fugi. El a respins cererea de eliberare pe cauțiune prezentată de apărarea lui Jeffrey Epstein, care era pregătită să plătească peste 100 de milioane de dolari.

Avocații miliardarului au propus arest la domiciliu în Manhattan, brățară electronică și instalarea de camere de supraveghere. 'Mă îndoiesc că vreo formulă poate neutraliza pericolul (pe care îl prezintă Jeffrey Epstein) pentru societate' a explicat judecătorul, care a fixat următoarea audiere pe 31 iulie. Faptul că acuzatul deține un avion particular, a adăugat el, precum și descoperirea sumei de 70.000 de dolari bani peșin, a unui pașaport austriac fals și a unor diamante confirmă riscul unei fugi.

Jeffrey Epstein a fost inculpat pe 8 iulie pentru exploatare sexuală și asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore. Pentru aceste două capete de acuzare, Epstein este pasibil de o pedeapsă cu închisoare pe o perioadă de 45 de ani. Conform actului acuzării, cel puțin în perioada 2002 - 2005, Epstein ar fi adus minore - unele în vârstă de doar 14 ani - la reședințele sale din Manhattan și Palm Beach în scopul de a 'se angaja în acte sexuale cu el, după care le dădea sute de dolari'.