Un judecător ucrainean, răpit în centrul Chișinăului4Foto1Video© antena3.ro

Un judecător ucrainean, răpit în centrul Chișinăului

, 7 știri, 36 vizualizări

Judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, care se ascunde de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în centrul capitalei Republicii Moldova, Chișinău, relatează deschide.md. Poliția a fost sesizată în jurul orei 13.15, iar în prezent ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit. "Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a Republicii Moldova. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută.

În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției", a transmis avocatul. Portalul deschide.md amintește că Judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită.