Un laborator de inteligență artificială a fost deschis la Academia de Studii Economice din București3Foto1Video© businessmagazin.ro

Un laborator de inteligență artificială a fost deschis la Academia de Studii Economice din București

, 5 știri, 12 vizualizări

Academia de Studii Economice din București are, începând de marți, primul laborator dotat cu inteligență artificială, oferind studenților, profesorilor și cercetătorilor din universitate acces la resurse computaționale și putere de calcul nelimitate.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, lansarea laboratorului de tehnologii în cloud din cadrul ASE oferă posibilitatea de a experimenta ultimele inovații în tehnologia informației și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale în rândul studenților și profesorilor.

Laboratorul a fost lansat cu sprijinul Microsoft.

Utilizatorii lui au acces la infrastructuri virtuale scalabile în funcție de proiectul la care lucrează, de la un procesor la putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare. Aceștia pot crea și testa algoritmi de inteligență artificială, machine learning, pot simula orice mediu de test de pe aproape orice platformă sau sistem de operare, pot stoca și gestiona volume practic nelimitate de date și nu în ultimul rând pot dezvolta ei înșiși noi aplicații și platforme, precizează sursa citată.