Un milion de cărți puse în vânzare la Bookfest 20193Foto© libertatea.ro

Un milion de cărți puse în vânzare la Bookfest 2019

, 5 știri, 7 vizualizări

Bookfest 2019 adună peste 150 de expozanți în cel mai mare pavilion de expoziție pe care îl are Romexpo, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, din care mai mult de jumătate o reprezintă standurile editurilor și expozanților. Vor fi aproximativ 1 milion de cărți, printre care 4.000 de noutăți, peste 400 de evenimente, iar la Boofest Junior va fi serbată și ziua de 1 iunie.

Estimăm că vor veni 100.000 de vizitatori”, a spus Grigore Arsene, președintele Asociației Editurilor din România. Marea Britanie, țara de la care împortăm cea mai multă literatură, care reprezintă „deschizătorul de drumuri în tot felul de direcții de publishing”, după cum a mai spus Arsene, va fi invitatul de onoare a Bookfest.

Vor fi prezenți la Bookfest 10 autori britanici, între care unul român stabilit în Regat, iar 50 de evenimente vor fi legate de aceștia. „Prin cultură, deschidem porțile minții, ale sufletului și ale imaginației. Prin cultură, transcendem limitele geografice și îmbrățișăm diversitatea”, a transmis Andrew Noble, ambasadorul britanic la București.