Un nou accident feroviar a fost evitat la limita, in gara din Sighisoara - Trenurile contineau motorina si ingrasaminte chimice6Foto© realitatea.net

Un nou accident feroviar a fost evitat la limita, in gara din Sighisoara - Trenurile contineau motorina si ingrasaminte chimice

, 11 știri, 127 vizualizări

Potrivit Club Feroviar, o coliziune între două trenuri încărcate cu motorină și, respectiv, îngrășăminte chimice a fost evitată, joi dimineață, în ultimul moment în Gara Sighișoara.

„Mecanicul unui tren GFR a adormit, fapt pentru care trenul său a depășit semnalul de ieșire din stație aflat pe roșu. (...) Ceea ce a dus la evitarea unui grav dezastru feroviar a fost faptul că mecanicul trenului CER Fersped care intra în stație pe aceeași linie a observat trenul GFR venind spre el și a frânat brusc. Mecanicul trenului GFR ar fi fost sub influența alcoolului.

În pofida faptului că mirosea a alcool, nu s-a procedat la testarea sa. Mai mult, el a fost lăsat să dea înapoi trenul său, ceea ce e o procedură complicată. Trenul GFR circula pe ruta Dej-Sfântu Gheorghe, iar incidentul ar fi avut loc în jurul orelor 4-5 dimineața în gara menționată”, scrie clubferoviar.ro.