Un nou record european de temperatură pentru luna iulie. Meteorologii au măsurat 48,2 grade Celsius în Sardinia5Foto© observatornews.ro

Un nou record european de temperatură pentru luna iulie. Meteorologii au măsurat 48,2 grade Celsius în Sardinia

, 7 știri, 26 vizualizări

Partea de sud a Europei este cuprinsă de un val de căldură severă. În centrul și sudul Italiei, se confruntă cu temperaturi record, iar în Sardinia, în comunele Jerzu și Lotzorai, meteorologii au stabilit până la 48,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă un record european pentru luna iulie.

În timp ce unele țări europene s-au confruntat în ultimele săptămâni cu furtuni violente, partea sudică a bătrânului continent este cuprinsă de un val de căldură severă, potrivit slovenia.postsen.com.

Temperaturi record sunt raportate din Grecia, Spania și Italia. În urmă cu câteva zile, meteorologii au prognozat că temperaturile din zona Siciliei și Sardiniei ar putea atinge un record de 48 de grade Celsius. Iar acest lucru s-a întâmplat luni. În comunele Jerzu și Lotzorai din insula Sardinia, termometrele au indicat astăzi 48,2 grade Celsius, iar acest lucru reprezintă recordul european de temperatură în luna iulie.