Un nou scandal zguduie Boeing – Au ieșit la iveală mesaje între piloți, cu privire la siguranța zborurilor2Foto© stirileprotv.ro

Un nou scandal zguduie Boeing – Au ieșit la iveală mesaje între piloți, cu privire la siguranța zborurilor

, 5 știri, 21 vizualizări

Declarațiile unui pilot senior al Boeing, potrivit cărora ar fi indus în eroare involuntar autoritățile de reglementare printr-o serie de mesaje cu privire la siguranța modelul 737 MAX, au propulsat compania aeriană într-o nouă criză, transmite Reuters.

Mesajele au atras asupra celui mai mare producător de avioane din lume o solicitare imediată a autorităților de reglementare din SUA prin care i se cer explicații și un nou apel către Boeing să-și verifice managementul, în timp ce aeronavele companiei sunt încă reținute la sol după cele două accidente fatale.

În mesajele dintre doi angajați, pilotul tehnic șef de atunci al modelului 737 MAX, Mark Forkner, a declarat că așa-numitul sistem anti-staționare MCAS din avion a fost „înclinat” în timpul simulării zborului. Sistemul este suspectat ca motiv al prăbușirilor din Indonezia și Etiopia, care au ucis împreună 346 de persoane.