Un nou studiu identifică principalele motive pentru care fumătorii români fac trecerea de la fumat la produse cu potențial de risc redus4Foto© romaniatv.net

Un nou studiu identifică principalele motive pentru care fumătorii români fac trecerea de la fumat la produse cu potențial de risc redus

, 7 știri, 39 vizualizări

Primul studiu care analizează percepția consumatorilor români asupra produselor de încălzire a tutunului (THP) identifică motivele care determină fumătorii să treacă la produse cu potențial de risc redus. Peste 150.000 de români dețin deja un glo, dispozitivul de încălzire a tutunului din portofoliul British American Tobacco.

Rezultatele fac parte dintr-o cercetare desfășurată la nivel național de către Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) pe un eșantion reprezentativ de repondenți care utilizează produse care încălzesc tutunul (THP), la comanda British American Tobacco. THP-urile sunt dispozitive care încălzesc tutunul, în loc să îl ardă, fiind acceptat pe scară largă faptul că arderea tutunului este cea care provoacă cea mai mare parte a bolilor asociate fumatului.

În cazul consumatorilor care au trecut la produse de încălzire a tutunului și au renunțat complet la fumat, diferențele sunt percepute de mai mulți dintre repondenți: 88% dintre repondenți susțin că tușesc mai puțin decât atunci când fumau și 68% spun că resimt un impact mai redus asupra condiției lor fizice. În plus, în cazul acestor consumatori, principalele motive pentru folosirea THP-urilor sunt satisfacția oferită de aceste produse și faptul că le pot folosi în jurul altor persoane fără a le deranja.