Un oficial din Moldova, declarații incredibile: „Covidul a luat viața celor care și așa erau o povară”10Foto1Video© stirileprotv.ro

Un oficial din Moldova, declarații incredibile: „Covidul a luat viața celor care și așa erau o povară”

, 15 știri, 57 vizualizări

Potrivit șefului ANSP, Nicolae Furtună, 99 la sută dintre decesele înregistrate sunt persoane care au avut cel puțin o comorbiditate, iar peste 70 la sută dintre decese sunt persoane care au avut cel puțin 2 comorbidități. ”Nu vreau să fiu judecat și să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur.

Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat și în Italia, și în Franța, din nefericire, și în Republica Moldova”, a declarat Nicolae Furtună, la TVR Moldova.

Totodată, șeful ANSP susține că patologia cardiovasculară predomină, persoanele cu diabet zaharat sunt vulnerabile, iar mai mult de o treime dintre persoanele care au decedat aveau diferite grade de obezitate. ”Obezitatea este factor de risc pentru maladiile netransmisibile și pentru alte maladii. În COVID, obezitatea a jucat un rol decisiv”, a mai spus șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din R.Moldova.