Un om a murit din cauza unui virus care a fost recent descoperit2Foto© observatornews.ro

Un om a murit din cauza unui virus care a fost recent descoperit

, 6 știri, 21 vizualizări

Alaskapox sau AKPV este un virus înrudit cu variola, potrivit Sky News. A fost descoperit în 2015 la o femeie care locuia lângă Fairbanks, în Alaska. Pacienta de atunci a avut o erupție cutanată localizată și ganglioni limfatici umflați. Ulterior, virusul a fost descoperit în special la mamifere mici, dar specialiștii avertizează că se poate transmite și la animalele de companie.

Șapte persoane, toate din Alaska, au fost infectate cu Alaskapox în ultimii nouă ani. Ele au avut forme ușoare și și-au revenit rapid după ce au primit tratament. La sfârșitul lunii ianuarie, un bărbat din sudul statului a murit. Pacientul primea tratament pentru cancer, iar sistemul umanitar era afectat. Deoarece nu există nicio dovadă privind transmiterea de la om la om, medicii au presupus că bărbatul a fost infectat de pisica sa.

Oficialii nu au stabilit încă dacă virusul s-a răspândit în alte regiuni. Primele șapte cazuri au fost în aceeași localitate, dar bărbatul care a murit locuia la o distanță de 370 de mile. Specialiștii recomandă evitarea contactelor între animalele de companie și cele sălbatice, dar și protejarea rănilor cu bandaje.