Un polițist cu antecedente din Vrancea a distrus sistemele GPS din trei autospeciale pentru a nu mai fi urmărit de șefi2Foto© hotnews.ro

Un polițist cu antecedente din Vrancea a distrus sistemele GPS din trei autospeciale pentru a nu mai fi urmărit de șefi

, 7 știri, 52 vizualizări

"La data de 15 ianuarie, s-a constatat lipsa a trei sisteme GPS montate pe autospeciale aparținând IPJ Vrancea, sisteme care sunt operaționale din luna noiembrie 2023. Imediat, a fost solicitată intervenția firmei care asigură mentenanța, existând bănuiala că s-ar fi intervenit la sistemele montate.

Astfel, trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existând bănuiala că s-ar fi intervenit neautorizat. Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicațiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către același agent de poliție", a precizat IPJ Vrancea.

În cauză a fost sesizată unitatea de parchet competentă, respectiv DIICOT Vrancea, fiind dispusă cercetarea disciplinară a polițistului prin structura specializată, respectiv Compartimentul Control Intern. Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițistul ar mai fi cercetat și într-un alt dosar penal, după ce ar fi fost implicat într-un accident rutier.