Un preot de 63 de ani a stârnit indignare în Ghana căsătorindu-se cu o copilă de 12 ani10Foto© libertatea.ro

Un preot de 63 de ani a stârnit indignare în Ghana căsătorindu-se cu o copilă de 12 ani

, 10 știri, 52 vizualizări

Nuumo Borketey Laweh Tsuru, un preot în vârstă de 63 de ani, a luat de soție o fetiță de doar 12 ani. Nunta a iscat un adevărat scandal în Ghana. Mai mult decât atât, micuța a primit sfaturi din partea mai multor femei pentru „sporirea” atracției intime. Deși vârsta minimă legală pentru punerea pirostriilor este de 18 ani în țara din vestul Africii, încă există cazuri de căsătorii cu copii.

O situație a stârnit o întreagă revoltă în Ghana. De data aceasta, este vorba despre o căsătorie dintre un preot și o minoră. Nuumo Borketey Laweh Tsuru este un bărbat în vârstă de 63 de ani care s-a însurat cu o fetiță de doar 12 ani. Căsătoria cu minora a generat un val de discuții și revolte. Pe de altă parte, există lideri din comunitatea locală care susțin că „tradițiile și obiceiurile lor nu sunt înțelese”.

Ceremonia căsătoriei a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 30 martie 2024, în Ghana. La nivelul publicațiilor internaționale, dar și pe diverse platforme de socializare circulă fotografii de la nunta care a avut loc sâmbătă.