Un preot din Vaslui a refuzat să citească stâlpii la priveghi pentru că răposatul nu venea la biserică. Pe cine a trimis în locul lui© romaniatv.net

Un preot din Vaslui a refuzat să citească stâlpii la priveghi pentru că răposatul nu venea la biserică. Pe cine a trimis în locul lui

, 4 știri, 35 vizualizări

Recent, în satul Secuia din comuna Muntenii de Jos, a avut loc un incident deosebit de controversat. Totul a pornit de la momentul în care preotul local a refuzat să citească „stâlpii” și să oficieze slujba de înmormântare pentru un bărbat decedat, susținând că acesta nu frecventa biserica în timpul vieții.

În încercarea de a evita situații tensionate, preotul Neculai Rebegea a trimis clopotarul să citească rugăciunile, însă acest gest a fost perceput ca o ofensă de către rudele defunctului. Acestea au făcut demersuri către părintele Adrian Chirvase, protopopul de Vaslui, pentru a rezolva conflictul.

În final, protopopul a intervenit personal, oficiind rugăciunile acasă la defunct, iar apoi a delegat alt preot să conducă slujba de înmormântare în ziua următoare.