Un pui de rechin și-a făcut apariția la malul Mării Negre. Specia rară ar fi în căutarea unui partener pentru împerechere5Foto1Video© realitatea.net

Un pui de rechin și-a făcut apariția la malul Mării Negre. Specia rară ar fi în căutarea unui partener pentru împerechere

, 5 știri, 53 vizualizări

Expertul spune că acest rechin nu vine vara la mal pentru că nu îi place apa caldă, iar iarna face acest lucru din motive reproductive.

„Încă de pe vremea când era mai rece, Marea Neagră avea rechini, firește, are și acum acest rechin, acest câine de mare, Squalus acanthias, ce trăiește la ape adânci, mai reci, nu prea vine la mal din cauză că nu-i place apa caldă. Iarna însă vine mai ales din motive reproductive, se formează perechile și sunt importanți acum să se aleagă, să se înțeleagă și să se reproducă. Vin și pe la mal câteodată și sunt și pescuiți în această perioadă. Femelele, conform legii, este obligatoriu să le dai înapoi drumul la apă, doar masculii se pot reține”, a afirmat biologul, citat de News.ro.

El a precizat că acest rechin este unul inofensiv.

„Dimensiunea până mai ieri era minimă de 120 centimetri, acum e de 90 de centimetri. E un rechin inofensiv, nepericulos, un rechin care se hrănește cu peștișori, care trăiește pe fundul apei în special în zonele mai adânci și nu ne deranjează cu nimic, ci îmbogățește Marea Neagră și cumva face parte din acel eșalon terțiar sau vârful lanțului trofic.