Un raport al congresului SUA afirmă că Facebook, Apple, Google și Amazon sunt monopoluri anticoncurențiale care ar trebui sparte© agerpres.ro

Un raport al congresului SUA afirmă că Facebook, Apple, Google și Amazon sunt monopoluri anticoncurențiale care ar trebui sparte

, 5 știri, 44 vizualizări

Cele mai mari companii de tehnologie din America, Amazon,  Facebook, Alphabet, Google și Apple, au profitat de poziția lor dominantă pentru a elimina concurența și a înăbuși inovația, se afirmă în raportul de 449 de pagini publicat marți de Subcomisia Antitrust a Camerei Reprezentanților, care a fost întocmit în urma unei anchete care a durat 16 luni cu privire la puterea de piață a celor patru companii, scrie The Wall Street Journal.

Amazon a contestat concluziile raportului. „Toate organizațiile mari atrag atenția autorităților de reglementare și salutăm acest control”, a spus Amazon într-o postare pe blog. ”Dar companiile mari nu sunt dominante prin definiție, iar prezumția că succesul poate fi doar rezultatul unui comportament anticoncurențial este pur și simplu greșită”.

Google a declarat că nu este de acord cu concluziile raportului, despre care a spus că prezintă „acuzații depășite și inexacte ale rivalilor comerciali”.