Un român a câștigat o avere cu o afacere fantomă deschisă în Germania4Foto© stirileprotv.ro

Un român a câștigat o avere cu o afacere fantomă deschisă în Germania

, 6 știri, 20 vizualizări

Un orădean acuzat că a escrocat mai multe persoane în Germania de la care a încasat 278.000 euro prin intermediul unei firme fantomă de comerț cu mașini second-hand este anchetat de autoritățile judiciare din Rostock pentru înșelăciune, fals și uz de fals. În 2016, Cornel Marius Mihele a creat o firmă și un site fantomă pe care oferea mașini second hand, încasând avans de la clienți care apoi erau trimiși la sediul societății, adresa dovedindu-se fictivă.

Cazul a ieșit la iveală abia în acest an, când Curtea de Apel Oradea a primit spre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele lui Mihele, în martie pentru înșelăciune, iar săptămâna trecută pentru fals și uz de fals. Ambele mandate privesc, însă, aceeași stare de fapt.

Concret, bărbatul este acuzat că, în toamna anului 2016 a înființat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock și un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare "autoturisme de mare putere", dublate cu servicii cum ar fi vămuire, dar și posibiități de de finanțare, pentru a fi cât mai credibiă.