Un tren plin cu eurodeputați care se deplasa la Strasbourg a ajuns din greșeală în gara de la Disneyland Paris3Foto© observatornews.ro

Un tren plin cu eurodeputați care se deplasa la Strasbourg a ajuns din greșeală în gara de la Disneyland Paris

, 4 știri, 31 vizualizări

Trenul în care se aflau eurodeputați și jurnaliști care se deplasa luni de la Bruxelles la Strasbourg pentru sesiunea plenară a Parlamentului European a ajuns din cauza unei erori de schimbare a macazului în gara regiunii pariziene care deservește Disneyland, a anunțat compania de căi ferate SNCF, citată de AFP și preluată de Agerpres.

"Când magia prinde viață, sloganul Disney, va fi în curând cel al Parlamentului European?", a postat pe rețeaua X Emmanuel Foulon, un asistent europarlamentar, care se afla în tren. Informația a făcut rapid turul rețelelor sociale și a provocat ilaritate în rândul eurodeputaților, grupurilor parlamentare și media care urmărește activitatea din legislativul comunitar. Portalul de știri politice europene politico.eu a titrat de pildă "Parlamentul Mickey Mouse?".

"Trenul a fost dirijat spre Marne-La-Vallée (la circa 40 km de Paris) în loc de a o lua pe linia de mare viteză. A ajuns la destinație (Strasbourg), la 12.50, cu 45 de minute întârziere", a răspuns laconic rețeaua SNCF într-un comunicat trimis presei.