Un tribunal din Turcia a condamnat 337 de persoane la închisoare pe viață în urma tentativei de lovitură de stat din 20162Foto© rfi.ro

Un tribunal din Turcia a condamnat 337 de persoane la închisoare pe viață în urma tentativei de lovitură de stat din 2016

, 8 știri, 42 vizualizări

Acestea au fost condamnate pentru "tentativă de răsturnare a ordinii constituționale", de "tentativă de asasinare a președintelui" și de "omucideri voluntare", conform unui rezumat al sentinței judecătorești.

Un total de 475 de inculpați, inclusiv câțiva generali și piloți de avioane de luptă de la baza aeriană Akinci, au fost judecați în ultimii trei ani, acuzați că au dirijat lovitura de stat și au bombardat clădiri guvernamentale cheie, inclusiv o secțiune din parlamentul Turciei. 60 dintre aceștia au primit diferite pedepse între șase și 16 ani de închisoare, iar 75 au fost achitați.

Procesul a fost unul dintre cele două procese principale împotriva membrilor suspectați ai unei rețele conduse de clericul Fethullah Gulen din SUA, pe care Ankara îl acuză că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie 2016.