Ungaria - Coca Cola retrage afișele prezentând cupluri de același sex care au suscitat critici homofobe2Foto© cotidianul.ro

Ungaria - Coca Cola retrage afișele prezentând cupluri de același sex care au suscitat critici homofobe

, 4 știri, 24 vizualizări

În posterele Coca Cola apăreau perechi de același sex bucurându-se de această băutură răcoritoare și având înscris mesajul 'zero zahăr, zero prejudecăți'. Grupul ultraconservator 'CitizenGo', cu sediu la Madrid, a lansat o petiție online pentru retragerea acestor postere de pe stradă, care până acum a strâns 35.000 de semnături. La rândul său, István Boldog, deputatul Fidesz, partidul premierului naționalist Viktor Orban, a lansat pe Facebook un apel la boicotarea acestei băuturi până la retragerea afișelor incriminate.

Coca Cola a informat EFE că retragerea de pe stradă a afișelor este rezultatul unui calendar stabilit anterior și care urma să fie demarat în paralel cu unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, care a început miercuri la Sziget. 'Este ceea ce era deja prevăzut.

În prima săptămână a campaniei, apăreau cuplurile, iar în a doua săptămână, odată cu începerea Festivalului de la Sziget este promovat produsul nostru la jumătate de litru, Coca Cola și Coca Cola Zero în serie limitată și cu eticheta în culorile curcubeului, care se va vinde doar la festival', a asigurat Coca Cola Ungaria.