Ungaria, România și Polonia, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea economică2Foto© business24.ro

Ungaria, România și Polonia, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea economică

, 13 știri, 15 vizualizări

Ungaria, România și Polonia au înregistrat în primul trimestru din 2019 cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

PIB-ul zonei euro a urcat cu 1,2% în primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2018, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 1,5%. În trimestrul patru din 2018, expansiunea a fost similară în zona euro și în UE.

Toate țările UE au raportat creșteri anuale în perioada ianuarie - martie 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (5,2%), România (5,1%) și Polonia (4,6%). În estimarea Eurostat nu sunt disponibile datele din opt state (Estonia, Irlanda, Grecia, Croația, Luxemburg, Malta, Slovenia și Suedia) privind evoluția PIB-ului în primul trimestru din 2019.