Uniunea Europeană ajunge la un acord interimar pentru prelungirea importurilor agricole ucrainene fără taxe vamale2Foto© stirileprotv.ro

Uniunea Europeană ajunge la un acord interimar pentru prelungirea importurilor agricole ucrainene fără taxe vamale

, 7 știri, 38 vizualizări

Uniunea Europeană a ajuns miercuri la un acord provizoriu pentru a acorda producătorilor de alimente ucraineni acces fără taxe pe piețele sale până în iunie 2025, deși cu noi limite la importurile de cereale. Comisia Europeană a propus în ianuarie să suspende taxele și cotele la produsele agricole din Ucraina pentru încă un an, cu o „frână de urgență” pentru păsări de curte, ouă și zahăr care să ducă la taxe vamale dacă importurile depășesc nivelurile medii din 2022 și 2023.

Cu toate acestea, după luni de proteste ale fermierilor față de normele UE de mediu și importurile ieftine, parlamentarii UE au făcut eforturi pentru a extinde lista de urgență la alte produse agricole și pentru a adăuga 2021 ca an de referință. Termenul a fost înainte de invazia Rusiei, când exporturile ucrainene către UE au fost reduse de tarife și cote, relatează REUTERS, potrivit RADOR RADIO ROMÂNIA.