Uniunea Europeană ar urma să oblige producătorii de vaccinuri anti-COVID să-și respecte contractele12Foto© stirileprotv.ro

Uniunea Europeană ar urma să oblige producătorii de vaccinuri anti-COVID să-și respecte contractele

, 37 știri, 157 vizualizări

Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-și respecte contractele pe care le-au semnat pentru aprovizionarea cu vaccinuri anti-COVID-19, a declarat duminică președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Reuters. Pfizer Inc a anunțat săptămâna trecută că va întârzia livrările către Europa pentru a face modificări în procesul menit să sporească capacitatea de producție.

Vineri, și AstraZeneca a declarat că livrările inițiale către regiune vor fi reduse din cauza unor probleme de producție. "Intenționăm să facem companiile farmaceutice să-și respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziția noastră", a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Charles Michel nu a făcut referire la potențiale sancțiuni, dar a spus că UE va insista pe transparență în ceea ce privește motivele întârzierilor. El a mai declarat că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reușit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.