Unul dintre cei mai mari pianiști din istoria muzicală a României, Valentin Gheorghiu, a murit la vârsta de 95 de ani10Foto© romaniatv.net

Unul dintre cei mai mari pianiști din istoria muzicală a României, Valentin Gheorghiu, a murit la vârsta de 95 de ani

, 15 știri, 41 vizualizări

Unul dintre cei mai mari pianiști din istoria muzicală a României, Valentin Gheorghiu, a murit la vârsta de 95 de ani. A fost una dintre cele mai importante personalități muzicale românești postbelice, cu o impresionantă activitatea artistică întinsă pe parcursul a peste opt decenii.

Valentin Gheorghiu a studiat la Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică din București și a urmat Conservatorul Național de Muzică din Paris și a debutat în 1943, la vârsta de 15 ani, ca solist pe scena Ateneului Român.

Valentin Gheorghiu: Pentru a fi un muzician, să poți să cânți bine, e un complex de calități pe care trebuie să le ai. Să ai o rezistență de fier, ca să poți să faci concertele zi de zi, în turnee de vreo 20 de concerte unul după altul. După, să vii după o lună să mai faci încă 20, așa să mergi toată viața. În plus, să ai un gust deosebit și să-i dai viață. Dacă nu-i dai viață și cânți perfect și nu spui nimic, e ca și cum nu ar fi.