USR cere în instanță anularea hotărârilor de legalizare a companiilor municipale5Foto© stirileprotv.ro

USR cere în instanță anularea hotărârilor de legalizare a companiilor municipale

, 10 știri, 9 vizualizări

"USR București a depus astăzi (miercuri-n.red.) acțiunea în instanță pentru anularea hotărârilor prin care Gabriela Firea încearcă legalizarea retroactivă a companiilor municipale. Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului Administrativ și de susținerea consilierilor PSD, ALDE și PMP pentru a încerca ștergerea ilegalităților inițiale. Astfel, majoritatea din CGMB a votat hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale", arată comunicatul USR București, remis miercuri MEDIAFAX.

USR București susține că o altă problemă în privința deciziei luate de Consiliul General al Municipiului București este și participarea SC Ciclop Service SA în acționariatul companiilor.

"Aceste hotărâri de confirmare nu pot însă repara problema de fond. Iar asta pentru că ilegalitatea ține nu doar de modul în care a fost votată înființarea companiilor. Așa cum reiese foarte clar din motivarea deciziei Curții de Apel București, o altă problemă este și participarea SC CICLOP SERVICE SA în acționariatul companiilor. Judecătorii au considerat că este o asociere mincinoasă, de fațadă, nu una reală. Practic, Municipalitatea s-a asociat cu ea însăși pentru înființarea societăților, ceea ce este ilegal", arată USR București.