USR se plânge că nu au fost consultați în privința nominalizării comisarului european: Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic5Foto© hotnews.ro

USR se plânge că nu au fost consultați în privința nominalizării comisarului european: Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic

, 11 știri, 14 vizualizări

Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat, miercuri seară, că premierul Ludovic Orban nu s-a consultat cu USR în cazul nominalizărilor pentru postul de comisar european.

”Ludovic Orban ne-a privit în ochi și ne-a spus „Absolut de acord!” în privința consultării partidelor și Parlamentului înainte de nominalizarea comisarului european. Apoi a semnat un text scris cu USR în care noi ne angajam să dăm votul de învestitură guvernului, iar PNL și dl. Orban se angajau printre altele că: „Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului”, a scris Drulă, pe Facebook.

Cătălin Drulă afirmă că Ludovic Orban ”s-a șters pe pantofi” cu acordul politic încheiat cu USR.

”Înțeleg că dl. Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic și a trimis propunerea de comisar fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană. Înțeleg că promisiunile dlui. Orban și cuvântul dat nu au o valoare prea mare. Înțeleg că legea valorează cât a valorat și pentru Dăncilă. Legea 373/2013 prevede că „Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcția de membru al Comisiei Europene”.