USR va adera la partidul liberal european ALDE2Foto© wall-street.ro

USR va adera la partidul liberal european ALDE

, 8 știri, 12 vizualizări

Decizia de aderare a fost luată cu 82 de voturi "pentru", patru abțineri.

"După ce am contribuit la formarea unui grup parlamentar nou, al treilea ca mărime din Parlamentul European, USR aderă la partidul european ALDE, pentru că împărtășim valori și idei comune și pentru că doar în acest mod, în perspectiva unor negocieri politice care vor excede cadrul Parlamentului European, vom putea împinge subiecte care țin atât de interesul României, cât și de cel al USR.

Vom putea participa la elaborarea politicilor familiei politice și vom avea susținere pentru a ne promova, vom beneficia de schimburi de bune practici în domenii cum ar fi managementul campaniilor. Vom beneficia de training-uri și sprijin metodologic prin diferitele organizații sau fundații care depind de partid sau sunt aliate acestuia.

Totodată, calitatea de membri într-un partid european precum ALDE Europe va permite o aliniere a partidelor componente pe subiecte externe sau europene de interes, un exemplu în acest sens fiind un eventual sprijin pe subiecte privind Republica Moldova", a scris pe Facebook președintele USR, Dan Barna.