Vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson ajunge în România pe 15 aprilie. Unde vor fi alocate primele doze3Foto© wall-street.ro

Vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson ajunge în România pe 15 aprilie. Unde vor fi alocate primele doze

, 13 știri, 117 vizualizări

Primele doze de vaccin anti-Covid produs de compania americană Johnson & Johnson vor sosi în România pe 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme decât era prevăzut, a declarat vineri seară secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, la Digi24. Potrivit acestuia, este vorba despre 60.000 de doze, care vor fi repartizate către medicii de familie și centrele mobile de vaccinare.

”Este un vaccin care se administrează într-o singură doză, deci vom putea imuniza 60.000 de persoane. Ne gândim ca ele să meargă către medicii de familie. De asemenea, în perioada următoare, vom lansa centrele mobile de vaccinare, care vor putea fi deplasate prin sate. La un centru mobil putem să administrăm 96 de vaccinuri pe zi. Le vom aloca vaccinurile Johnson & Johnson, pentru că se administrează într-o singură doză și nu există riscul să te deplasezi pentru rapel și să nu mai găsești persoanele respective”, a precizat Andrei Baciu.

Autoritatea Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vaccinul produs de Johnson & Johnson la jumătatea lunii martie. Este al patrulea ser anti-Covid omologat în UE, după cele de la Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.