Vaccinul pentru Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi disponibil pentru utilizare pe scară largă până la sfârșitul anului3Foto© bzi.ro

Vaccinul pentru Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi disponibil pentru utilizare pe scară largă până la sfârșitul anului

, 7 știri, 81 vizualizări

Vaccinul pentru Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi disponibil pentru utilizare pe scara larga pana la sfarsitul anului, au declarat luni oficiali ai companiei americane.

Acestia au anuntat inceperea fazei finale a unui studiu clinic pe 30.000 de participanti, pentru demonstrarea sigurantei si eficacitatii, acesta fiind ultimul obstacol inainte de obtinerea aprobirii din partea autoritatilor de reglementare, transmite Reuters.

Actiunile Moderna au crescut cu 7,5% in urma anuntului. Moderna, care nu a mai lansat vreun vaccin pe piata, a primit aproape 1 miliard de dolari din partea guvernului american, care contribuie la finantarea activitatilor de dezvoltare a mai multor vaccinuri candidate, in cadrul programului Operation Warp Speed.