Valeriu Gheorghiță anunță că se așteaptă ca la finalul lui iunie-începutul lui iulie să fie implementat certificatul verde2Foto© libertatea.ro

Valeriu Gheorghiță anunță că se așteaptă ca la finalul lui iunie-începutul lui iulie să fie implementat certificatul verde

, 5 știri, 37 vizualizări

Valeriu Gheorghiță anunță că la nivel european se așteaptă ca, la finalul lunii iunie - începutul lunii iulie, să fie implementat certificatul verde care să permită persoanelor să călătorească în țările UE.

Medicul a precizat că sistemul prin care se implementează acesta respectă datele cu caracter personal, iar informațiile furnizate în urma scanării codului QR nu sunt stocate în alte baze de date.

"Noi avem Registrul Electronic Național al Vaccinărilor care poate în orice moment să pună la dispoziție aceste date. Toate datele regăsite în acel cod QR protejează sută la sută datele cu caracter personal. Mai avem cealaltă bază de date, CoronaForms, în care se regăsesc toate datele și confirmarea unui diagnostic de COVID-19, ceea ce trebuie să facem este să unificăm aceste baze de date, lucru de care se ocupă colegii noștri de la STS”, a afirmat dr. Valeriu Gheorghiță, vineri seară, ]n cadrul unei emisiuni TV.