Varianta indiană a coronavirusului este cea mai contagioasă și ar putea reduce eficiența vaccinurilor6Foto© cotidianul.ro

Varianta indiană a coronavirusului este cea mai contagioasă și ar putea reduce eficiența vaccinurilor

, 18 știri, 81 vizualizări

Varianta de coronavirus descoperită în India este mai contagioasă și prezintă caracteristici care ar putea reduce eficiența vaccinurilor, contribuind la accelerarea epidemiei în India, a avertizat sâmbătă responsabila științifică a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan, potrivit AFP. India a înregistrat sâmbătă, pentru prima dată, un bilanț de 4.000 de decese din cauza COVID-19 în 24 de ore și peste 400.000 de noi contaminări, însă experții estimează că datele oficiale sunt cu mult subevaluate.

Această tulpină ar putea fi inclusă de OMS pe lista tulpinilor considerate mai periculoase decât varianta originală a virusului având în vedere gradul mai ridicat de contagiune, capacitatea acestora de înfrânge protecția oferită de vaccinare și rata mortalității în rândul pacienților infectați, a precizat cercetătoarea.

„Varianta B.1.617 prezintă mutații care sporesc contagierile și care pot totodată potențial să o facă rezistentă la anticorpii dezvoltați grație vaccinării sau în urma unei contaminări naturale”, a explicat ea.