Vasile Dîncu: PSD revine la o stângă rațională, pregătim o nouă generație de intelectuali4Foto© rfi.ro

Vasile Dîncu: PSD revine la o stângă rațională, pregătim o nouă generație de intelectuali

, 8 știri, 78 vizualizări

„Este vorba de o rupere de ceea ce a fost greșit în trecut, de ceea ce a fost rău, să spunem așa. În primul rând, este vorba de un anumit tip de conducere, mult prea autocratică și cu foarte multe inconsecvențe atât de natură ideologică, a poziției politice. În al doilea rând, este vorba de o mai mare stabilitate a proiectelor și a oamenilor și de un alt mod de a-i selecționa pe cei pe care-i promovăm în spațiul politic, în spațiul public”, declară la RFI Vasile Dîncu cu privire la ce ar presupune ruperea de trecut, dorită de conducerea PSD.

Întrebat dacă PSD se poate rupe de trecut, având la vârf oameni din vechea gardă, președintele Consiliului Național afirmă că un partid nu își poate schimba resursa umană „este noapte.

„Tocmai aceasta vrem, în condițiile Consiliului Național, în cadrul pe care ni-l va oferi Consiliul Național, vom încerca să reconstruim resursa umană, să aducem, să pregătim o nouă generație de intelectuali de stânga, să pregătim pe cei care vor ajunge în structurile administrative, dar în acest moment, eu cred că acest lucru se poate, atâta timp cât schimbăm cadrul în care funcționează oamenii, schimbăm proiectul și cred că oamenii pot să se adapteze, pentru că în această situație era vorba de câțiva oameni, foarte puțini, care au condus și care în acest moment nu mai sunt în vârf”, adaugă președintele Consiliului Național al PSD.