Vasile Ouatu este al treilea deces4Foto1Video© a1.ro

Vasile Ouatu este al treilea deces

, 9 știri, 128 vizualizări

Un al treilea român a murit, aseară, din cauza infectării cu noul coronavirus, un bărbat de 70 de ani din județul Neamț, care avea condiții medicale preexistente, printre care și diabet. Bărbatul a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„A fost confirmat pozitiv pe 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică. Ulterior, s-a aflat că este vorba de fostul președinte al echipei feminine de volei Unic Piatra Neamț, Vasile Ouatu, viceprimar al orașului în perioada 2004-2008. În 2003, echipa din Moldova cucerea titlul național.

Alte două persoane au murit ieri, fiind primele două decese pe teritoriul României ale unor pacienți infectați cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie 2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.