Vaticanul își reafirmă opoziția față de schimbările de sex, teoria genului, maternitatea surogat, avort și eutanasie3Foto© stirileprotv.ro

Vaticanul își reafirmă opoziția față de schimbările de sex, teoria genului, maternitatea surogat, avort și eutanasie

, 6 știri, 21 vizualizări

Vaticanul a publicat azi Declarația intitulată "Dignitas infinita" privind demnitatea umană, în care își reafirmă opoziția față de schimbările de sex, teoria genului, maternitatea surogat, avort și eutanasie. Documentul marchează cea de-a 75-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Corespondență din Roma - Reporter: Elena Postelnicu: ”Elaborarea documentului a durat cinci ani și cuprinde magisteriul papal din ultimul deceniu privind încălcările grave ale demnității umane, de la război la sărăcie, de la violența împotriva migranților la violența împotriva femeilor, de la traficul de ființe umane la abuzurile sexuale, de la avort la maternitatea surogat, eutanasie și sinuciderea asistată, de la respingerea persoanelor cu dizabilități la teoria genului, schimbarea de sex și violența digitală.

Vaticanul continuă să condamne ferm avortul. Este ceea ce a explicat în conferința de presă și cardinalul Victor Manuel Fernandez, prefect al Dicasteriului pentru Doctrina Credinței, președinte al Comisiei Pontificale Biblice și al Comisiei Teologice Internaționale.