Vera Jourova, comisarul european pentu Justitie: Romania nu se afla in situatia activarii Articolului 73Foto© stirileprotv.ro

Vera Jourova, comisarul european pentu Justitie: Romania nu se afla in situatia activarii Articolului 7

, 10 știri, 16 vizualizări

Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie, a declarat, astazi, ca Romania inca nu se afla in situatia in care ar putea fi activat Articolul 7,denumit si ''optiunea nucleara'', subliniind ca procedura este declansata intr-o situatie grava, atunci cand intr-un stat, are loc o incalcare sistematica a statului de drept. In campania electorala, mai multi oficiali europeni au amenintat Romania cu activarea Articolului 7 pentru situatia din justitie. De asemenea Vera Jourova a precizat ca de la ultima sa vizita din Romania, lucrurile s-a schimbat in domeniul justitiei.

''Articolul 7 exista pentru momentele cand recunoastem ca situatia dintr-o tara este serioasa, cand este o incalcare sistematica a statului de drept. Nu suntem in aceasta situatie in Romania, in acest moment'', a declarat comisarul european pentru Justitie Vera Jourova.

Declaratiile au fost lansate la Palatul Parlamentului, la reuniunea ministeriala UE-SUA a ministrilor justitiei si afacerilor interne.