Veste excelentă pentru fermieri - fără plafonare obligatorie2Foto© rfi.ro

Veste excelentă pentru fermieri - fără plafonare obligatorie

, 6 știri, 13 vizualizări

Unul dintre obiectivele cele mai importante ale Politicii Agricole Comune pentru care România a militat în toate structurile europene a avut câștig de cauză în comisia pentru agricultură din Parlamentul European, unde, prin votul dat, s-a eliminat plafonarea obligatorie, a declarat, marți, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Politica Agricolă Comună 2021 - 2027 este pe un drum bun privind România și privind fermierii români și nu numai. Unul dintre obiectivele cele mai importante ale Politicii Agricole Comune pentru care România a militat în toate structurile europene astăzi a avut câștig de cauză în comisia pentru agricultură din Parlamentul European, unde, prin votul dat, s-a eliminat plafonarea obligatorie. Noi am propus un amendament și din fericire am avut câștig de cauză. Este o bucurie formidabilă pentru fermierii români, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici", a spus Daea.

Conform unui comunicat al ministerului de resort, remis marți AGERPRES, astfel se va lăsa la latitudinea statelor membre modul de acțiune în această privință. Mai mult decât atât, în urma consultărilor fermierilor români, s-a constatat că dorința acestora este ca viitoarea Politică Agricolă Comună să nu impună plafonarea plăților la o anumită sumă.