Viermele de făină, prima insectă declarată fără risc pentru consumul uman de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor7Foto© stirileprotv.ro

Viermele de făină, prima insectă declarată fără risc pentru consumul uman de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor

, 10 știri, 170 vizualizări

Europa ar putea produce burgeri, paste, biscuiți, smoothie sau degețele (fingers) din viermi de făină în stadiu de larvă, după ce a devenit prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, a anunțat miercuri Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor, scrie The Guardian, citat de Digi24.

Cu toate acestea, ”delicatesele” nu pot fi recomandate pentru toată lumea. Cei care au alergii la creveți și la acarieni ar putea reacționa și la această insectă, indiferent dacă sunt consumate sub formă de pulbere ca parte a unei rețete sau ca o gustare crocantă, poate cufundată în ciocolată, mai precizează sursa citată.

Concluzia oamenilor de știință de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (AESA) a rezultat în urma unui studiu, la cererea companiei franceze Micronutris, care are ca obiect de activitate producția de insecte pentru consum.