Viktor Orban le cere conservatorilor europeni să nu expulzeze Fidesz din PPE2Foto© hotnews.ro

Viktor Orban le cere conservatorilor europeni să nu expulzeze Fidesz din PPE

, 9 știri, 39 vizualizări

Conform unei copii a unei scrisori obținute joi de Reuters, Orban i-a cerut liderului Partidului Creștin-Democrat Flamand (CD&V) din Belgia, Wouter Beke, să își reconsidere propunerea de expulzare a Fidesz. Un purtător de cuvânt al guvernului a spus că scrisori similare au fost trimise tuturor celor 12 partide membre ale PPE care s-au alăturat propunerii.

Totuși, Orban a atras atenția că nu își va schimba poziția privind migrația, 'protecția culturii creștine' și viitorul Europei. "Nu consider că este rezonabil ca dezacordurile privind migrația să fie rezolvate prin expulzarea unui partid din PPE", a mai precizat premierul ungar în scrisoarea sa.

După întâlnirea pe care a avut-o marți la Budapesta cu Orban, liderul PPE, Manfred Weber, candidat la șefia Comisiei Europene, a spus că problemele din cauza cărora formațiunea ungară de guvernământ Fidesz ar putea fi exclusă din Partidul Popular European nu s-au rezolvat. Weber a apreciat dialogul cu Orban drept "constructiv", dar a adăugat că Fidesz mai trebuie să dovedească membrilor PPE că respectă valorile fundamentale ale formațiunii conservatoare.