Viktor Orban: ,,Nu vom avea alta optiune decat sa ocupam Bruxellesul2Foto© libertatea.ro

Viktor Orban: ,,Nu vom avea alta optiune decat sa ocupam Bruxellesul

, 7 știri, 38 vizualizări

Vorbind în fața a mii de simpatizanți, premierul conservator ungar a comparat Bruxellesul cu un imperiu care "a abandonat oamenii, agricultorii, clasa mijlocie și companiile", în timp ce limitează "drepturile națiunilor". Acest imperiu, a continuat Orban, "vrea să ne oblige să participăm la război (în Ucraina), să acceptăm migranți și să ne îndoctrineze copiii".

"Bruxellesul nu este primul imperiu care râvnește la Ungaria, dar în ultimii 500 de ani toate imperiile de acest fel și-au dat seama că opresiunea, corupția sau violența (...) nu le duc nicăieri", a amintit Orban, evocând imperiile Otoman, Habsbusrgic, dar și Uniunea Sovietică. "Noi suntem David pe care Goliat ar face bine să-l evite", a avertizat el, insistând că "Ungaria este o țară suverană și așa va continua să fie".

"Bruxellesul singur nu va înțelege asta (...), dar noi vom defila spre Bruxelles și vom aduce noi înșine schimbarea în UE", a susținut mai departe Orban. El consideră că, în acest an decisiv, forțele politice suveraniste vor schimba harta politică devenind majoritare în Occident și vor "restabili viața normală", pentru că "europenii se tem că UE le ia libertatea".