Viorel Cataramă, sursă a Securității, dar NU a fost colaborator6Foto© romaniatv.net

Viorel Cataramă, sursă a Securității, dar NU a fost colaborator

, 12 știri, 21 vizualizări

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Potrivit CNSAS, Cataramă figurează în arhive cu numele, precum și în calitate de candidat la recrutare, în atenția unității centrale a Securității cu atribuții pe linia întreprinderilor de comerț exterior. El folosea atât cu numele real, cât și numele conspirative "W" și "Voicu", menționează Consiliul.

CNSAS a publicat joi, pe site, o adeverință potrivit căreia Viorel Cataramă a fost sursă a securității, fiind public și conținutul mai multor note informative semnate de Viorel Cataramă atât cu numele real, cât și numele conspirative "W" și "Voicu".

"Domnul Cataramă Viorel figurează în dosarul fond informativ numărul I 542786 (cotă CNSAS), titular VRHP. Domnia sa, economist la întreprinderea de comerț exterior Tehnoforest Export, ulterior (din ianuarie 1987) reprezentant în România, prin intermediul Oficiului Argus, al firmei olandeze Belco – partener comercial al ICE Tehnoforest Export, figurează în dosar cu numele, precum și în calitate de candidat la recrutare, în atenția unității centrale a Securității cu atribuții pe linia întreprinderilor de comerț exterior", se arată, printre altele, în nota CNSAS.