Viorica Dăncilă o amenință pe Ana Birchall cu judecata PSD în scandalul Secției Speciale: Nu reprezintă poziția partidului© hotnews.ro

Viorica Dăncilă o amenință pe Ana Birchall cu judecata PSD în scandalul Secției Speciale: Nu reprezintă poziția partidului

, 6 știri, 30 vizualizări

Premierul Viorica Dăncilă o amenință pe Ana Birchall, ministrul Justiției cu judecata PSD în scandalul care vizează o eventuală desființare a Secției Speciale de Investigare a Magistraților. Dăncilă susține că Birchall nu vorbește în numele PSD și că nu va accepta ca Ministerul Justiției să fie implicat într-un scandal.

„Această atitudine a Anei Birchall nu este poziția PSD. PSD nu va mai da nicio ordonanță pe Justiție, noi ne-am învățat lecția, nu vom mai interveni. Intervenția Anei Birchall nu e o intervenție personală. Dacă ne uităm este revocată. Eu nu accept să implice ministerul într-un scandal. „Vom vedea atitudinea dânsei în fața colegilor, pentru că această implicare în justiție nemulțumește colegii. Magistrații trebuie să ajungă la un consens. A fost deja o discuție legată de acest aspect, vom avea o nouă discuție în CEx”, a spus Dăncilă,  în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, de la Mediafax.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a afirmat miercuri, în legătură cu demersul președintelui CSM, Lia Savonea, de a sesizat CCR cu privire la un conflict juridic, că nu a făcut altceva decât să respecte legea.