Virgil Musta, semnal de alarmă! Valul al doilea de coronavirus ar putea veni chiar peste …3Foto1Video© cancan.ro

Virgil Musta, semnal de alarmă! Valul al doilea de coronavirus ar putea veni chiar peste …

, 11 știri, 212 vizualizări

Românii trebuie să fie foarte atenți la ce a spus medicul Virgil Musta despre cel de-al doilea val de coronavirus! Astfel, potrivit medicului din Timișoara, acesta ar putea veni chiar peste o săptămână.

El s-a arătat îngrijorat de eventualul efect al măsurilor de relaxare luate de autorități după 15 mai. „Eu cred că va fi acest al doilea val dupa vreo săptămănă, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcție de cum evoluează boala, cum mergem mai departe. Și de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populație. Sunt forme asimptomatice, forme ușoare, sunt oameni care, fără să știe sunt contaminați, dau mai departe boala”, a spus Virgil Musta, pentru opiniatimisoarei.ro.

Același Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, a făcut un apel către populație! “Fiecare trebuie să evalueze riscurile, și, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani și cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut. Această relaxare să o facă treptat, să respecte în continuare regulile de bază, de distanțare socială de 1,5 metri și purtarea măștii și spălatul cât se poate de des pe mâini.