Virgil Popescu: ,,Exista persoane care sunt angajate fictiv si nu lucreaza in mina la Lupeni© antena3.ro

Virgil Popescu: ,,Exista persoane care sunt angajate fictiv si nu lucreaza in mina la Lupeni

, 5 știri, 123 vizualizări

”În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane care sunt angajate și care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate și curățată Compania (CEH – n.red.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă. Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanță am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”, a a declarat Virgil Popescu la un post TV.

Oficialul a mai spus că marți se va întâlni cu reprezentanții Termocentralei Mintia, președintele Consiliului Județean Hunedoara și sindicate ”pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia”.

”CEH practic a fost falimentată cu bună știință de cei de la PSD. Să reușim să facem două societăți (CEH și Mintia – n.r.) care să fie viabile. Una a administrației locale și una în continuarea Ministerului Energiei”, a mai spus ministrul, potrivit Hotews.