Virusologul Molnar Geza: Vom avea două vârfuri ale pandemiei de coronavirus2Foto© libertatea.ro

Virusologul Molnar Geza: Vom avea două vârfuri ale pandemiei de coronavirus

, 6 știri, 139 vizualizări

Conf. Dr. Molnar Geza susține că vom avea două vârfuri ale pandemiei de coronavirus.

”Acum, cu 576 de cazuri cunoscute, trebuie să ținem cont că testările sunt rămase în urmă. Din cei peste 5.000 de carantinați și cei peste 72.000 de la domiciliu, la un calcul, fără nicio dicuție, dacă am face în această noapte toate testele, sigur că e impozibil, dar cu toate testările am ajunge la peste 1000 de cazuri. În opinia mea, primul vârf va fi în primele zile din luna aprilie, al doilea, după Paște, în cazul în care ținem acest tip de testare.

De sărbătorule pascale este riscul cel mare, dacă nu vom respecta dispozițiile întâlnirilor și celelalte măsuri. Dacă nu vom reuși, deoarece populația din rural este îmbătrânită, va crește numărul cazurilor la această populație vârstincă și, inclusiv, în privința deceselor”, a declarat dr. Molnar Geza, unul dintre cei mai reputați virusologi și specialiști în epidemiologie și sănătate publică din România.

Întrebat când putem începe panta descendentă în țara noastră, medicul a explicat: ”Repet, noi, practic, suntem într-o creștere semnificativa a cazurilor simptomantice depistate, după va începe o descendență, dar mă aștept la o nouă creștere după sărbătoile Pascale. Să sperăm că nu va crește mortalitatea. Deocamdată este sub 2%, nu suntem ieșiți din comun”.